Tomu hovorím perfektná letná večera. Vyskúšajte aj vy šťavnatú letnú zeleninku v kombinácií s mletým mäsom a syrom. Je to skutočná lahôdka.
Potrebujeme:
4 ks cukety
500 g mletého mäso (bravčové, hovädzie alebo zmes oboch)
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľu nakrájanú najemno
1 lyžicu strúhanky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
½ lyžičky rasce mletej
Soľ a čierne pleté korenie podľa chuti
Syr na posypanie
Postup:
Cuketu umyjeme, odstránime konce a nakrájame na kolieska. Posypme soľou a necháme niekoľko minút stáť, aby zelenina pustila vodu. Potom vodu zlejeme a cuketu osušíme papierovým obrúskom.
Mleté mäso ochutíme soľou a pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľku, rascu, vajce, strúhanku a pretlačený cesnak. Premiešame, aby sa všetky chute prepojili.
Na drevené špajle napichujeme kolieska cukety a medzi ne vrstvíme mleté mäso (okolo špajle). Špízy zabalíme do alobalu a uložíme na plech s vyššími okrajmi.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 30 minút. Potom alobal otvoríme, posypeme syrom a pečieme ešte 10 minút – alebo kým sa syr nerozpustí.
zdroj: coolinarika