Cuketové ražniči s mletým mäsom

Tomu hovorím perfektná letná večera. Vyskúšajte aj vy šťavnatú letnú zeleninku v kombinácií s mletým mäsom a syrom. Je to skutočná lahôdka.
[mashshare]

Tomu hovorím perfektná letná večera. Vyskúšajte aj vy šťavnatú letnú zeleninku v kombinácií s mletým mäsom a syrom. Je to skutočná lahôdka.

Potrebujeme:

4 ks cukety

500 g mletého mäso (bravčové, hovädzie alebo zmes oboch)

4 strúčiky cesnaku

1 cibuľu nakrájanú najemno

1 lyžicu strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

½ lyžičky rasce mletej

Soľ a čierne pleté korenie podľa chuti

Syr na posypanie

Postup:

Cuketu umyjeme, odstránime konce a nakrájame na kolieska. Posypme soľou a necháme niekoľko minút stáť, aby zelenina pustila vodu. Potom vodu zlejeme a cuketu osušíme papierovým obrúskom.

Mleté mäso ochutíme soľou a pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľku, rascu, vajce, strúhanku a pretlačený cesnak. Premiešame, aby sa všetky chute prepojili.

Na drevené špajle napichujeme kolieska cukety a medzi ne vrstvíme mleté mäso (okolo špajle). Špízy zabalíme do alobalu a uložíme na plech s vyššími okrajmi.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 30 minút. Potom alobal otvoríme, posypeme syrom a pečieme ešte 10 minút – alebo kým sa syr nerozpustí.

1792b0e88c8bc0a951637276c5390ac6_view_l

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes