Svieži jahodový zákusok bez pečenia je tou pravou čerešničkou na vašom pohodovom letnom víkende. Jeho príprava je rýchla, jednoduchá a preto do nej môžete zapojiť aj svoje deti. Užite si množstvo víkendovej pohody so sviežim letným dezertom.
Potrebujeme:
1 bal. maslových sušienok
500 ml mlieka
1 bal. vanilkového cukru
1 lyžicu hladkej múky
1 lyžicu cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicčku vanilkového extraktu
Náplň:
300 g čerstvých jahôd nakrájaných na kúsky
100 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie
Vrchná vrstva:
250 ml smotany na šľahanie
Cukor (podľa chuti)
Ďalej budeme potrebovať:
Plech na pečenie rozmery 20 x 20 cm
Postup:
Plech na pečenie vyložíme maslovými sušienkami.
Uvaríme puding: v mlieku rozmiešame cukor, vanilku, múku a pudingový prášok. Dáme na plameň a uvaríme hustý puding. Zložíme z plameňa, navrstvíme na sušienky, uhladíme a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku. Potom do nej pridáme nakrájané jahody a dôkladne premiešame. Šľahačku s jahodami navrstvíme na vychladnutý puding.
Poslednú vrstvu tvorí smotana na šľahanie, ktorú vyšľaháme s cukrom. Šľahačku navrstvíme na vrch zákusku a uhladíme. Zákusok vložíme stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: brzikolaci