Vynikajúca rýchla nepečená torta Napoleon, ktorú viete pripraviť už dnes ku kávičke. Je z maslového krému a krehkých sušienok a jej príprava je o to jednoduchšia, že nemusíte ani len zapínať rúru. Neváhaje a vyskúšajte tento skvelý dezert z youtube.
Potrebujeme:
800 gramov maslových sušienok
1 liter mlieka
4 vajcia
150 gramov masla
1/2 pohára cukru
6 polievkových lyžíc hladkej múky
Vanilkový cukor podľa chuti
Postup:
Vo väčšej mise si zmiešame suché suroviny. Najprv vymiešame múku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme vajíčka a všetko dôkladne vymiešame do jednoliatej hmoty.
Z pripraveného mlieka trošku odlejeme do misy a vmiešame do masy. Najvhodnejšie je použiť plnotučné mlieko.
Do hrnca vlejeme zvyšok mlieka a dáme na plameň.
Pridáme vymiešanú zmes z múky, cukru a vajec a na miernom plameni neustále miešame až do zhustnutia.
Mali by sme vytvoriť krém, ktorý má konzistenciu redšieho pudingu.
Krém odstavíme zo sporáka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nebol horúci. Do ešte teplého krému vmiešame maslo nakrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa nám maslo v kréme úplne nerozpustí.
Pripravíme si misu alebo formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. Dno potrieme tenkou vrstvou pripraveného krému, na ktorú následne naukladáme sušienky.
Následne ich potrieme krémom a tento postup opakujeme, až pokiaľ nemáme 5 až vrstiev sušienok. Zopár sušienok si necháme a rozmrvíme ich na drobno.
Po poslednom navrstvení sušienok si tortu potrieme poslednou vrstvou krému, ktorý následne posypeme rozmrenými sušienkami. Tortu necháme schladiť a po stuhnutí krájame a podávame.
Ak chcete dosiahnúť ešte lepší výsledok, použite krehké sušienky z lístkového cesta, ktoré sú na prírpavu tejto torty najideálnejšie a torta bude vďaka nim ešte krehkejšia a chutnejšia.