Tieto zemiaky sú vynikajúce a tajomstvo ich chuti spočíva v zálievke zo šľahačky a pár ďalších prísad.
Rodina si túto pochúťku nevedela vynachváliť.
Potrebujeme:
800 g očistených zemiakov
1 cibuľu
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ďalej:
3 strúčiky cesnaku
cca 200 g strúhaného syra
250 ml sladkej smotany
1 lyžičku horčice
1 lyžicu tatárky
Červenú papriku
1 vajce
100 g nakrájanej slaniny
Postup:
Očistené zemiaky umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska.
Rovnako nakrájame na plátky cibuľku.
Zapekaciu misku potrieme olejom a rozložíme vrstvu zemiakov a cibuľky.
Do stredu uložíme kúsky slaninky. Pokračujeme druhou vrstvou zemiakov a cibule.
Osolíme, okoreníme.
Nakoniec zalejeme ochutenou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčko, horčicu, tatársku, roztlačený cesnak a asi 1/3 syra.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka, kým povrch nezozlatne cca 50 – 55 minút.
Asi 15 pred koncom pečenia posypeme syrom a necháme zapiecť.
Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám alebo samostatne so zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)