Už na prvý pohľad je tento nepečený dezert podľa receptu z youtube neuveriteľne lákavý a keď ochutnáte, nebudete vedieť prestať jesť. Každé sústo je ako malá odmena.
Potrebujeme:
3 vajcia
100 g cukru
5 ml vanilkovej esencie
50 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
60 g čokolády
28 dlhých piškót
400 ml mlieka na namáčanie piškót
Na polevu:
80 ml šľahačkovej smotany
60 g čokolády 70%
10 g karamelu
Na posypanie:
kakao
Postup:
Do misy si rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilkovú esenciu, maslo a dobre vymiešame metličkou. Potom pridáme škrob a znovu dobre premiešame. Za stáleho miešania prilejeme 500 ml mlieka. Dáme na sporák a varíme do zhustnutia.
Po uvarení rovnomerne nalejeme krém do dvoch misiek. Do jednej pridáme čokoládu, druhý necháme vanilkový.
Dlhé piškóty si namáčame v mlieku a postupne ukladáme na dno formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Celkovo by malo prvú vrstvu tvoriť 14 piškót. Na ne potom nanesieme čokoládový krém a rovnomerne uhladíme.
Na túto vrstvu ukladáme opäť piškóty namočené v mlieku tesne vedľa seba. Teraz nanesieme vanilkový krém a opäť rovnomerne rozotrieme.
Teraz všetko odložíme do chladničky na 15 minút. Medzitým si do misky nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme čokoládu, karamel a dáme na 5 minút do mikrovlnnej rúry, alebo roztopíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme metličkou na kompaktnú hmotu. Tú následne vylejeme na celý povrch. Uhladíme a odložíme na 6 hodín do chladničky.
Po uplynutí doby chladenia dezert vyberieme, okraj formy, aj papier na pečenie dáme dolu, posypeme kakaom a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!