Bez vyprážania: Pripravte si chrumkavé cuketové kúsky v rúre!

Neviete odolať vyprážanej cukete v trojobale? Vyskúšajte ju pripraviť v rúre, je to zdravšie a chutí rovnako vynikajúco.
[mashshare]

Tiež obľubujte chrumkavú vyprážanú cuketu? My sa tejto chrumkavej zeleniny doslova nevieme dojesť, ale vieme aj to, že vyprážané pokrmy nie sú pre naše zdravie žiadnou výhrou. Preto sme pátrali a vypátrali skvelý recept na chrumkavú cuketu v trojobale, ktorú pripravíte bez vyprážania, v rúre. Chutí vynikajúco!

Potrebujeme:

6 ks menšej mladej cukety

2 lyžičky soli

Na obalenie:

4 bielky

2 lyžice vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/5 šálky hladkej múky (1 šálka=250 ml)

2 strúčiky cesnaku

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

¼ lyžičky soli

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

2 šálky strúhanky

8-10 lyžíc oleja

Postup:

Cukety dobre umyjeme (nemusíme šúpať) a prekrojíme pozdĺžne na polovicu a následne každú polovicu ešte raz na polovicu. Z každej cukety tak získame 4 tyčinky.

Všetky kúsky vložíme do sita, posypeme soľou a necháme 30 minút „vypotiť“. Potom je dôležité cuketu dobre vysušiť papierovým obrúskom – kúsky cukety musia byť čo najviac suché.

Pripravíme si ingrediencie na obaľovanie. Múku zmiešame s parmezánom a korením.

V inej misky vymiešame bielky s 2 lyžicami vody. Do poslednej misky nasypeme strúhanku.

Cuketu najskôr potrieme olejom, a postupne obaľujeme najskôr v múčno-syrovej zmesi, potom v bielku a nakoniec v strúhanke.

Obalené kúsky cukety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 210 stupňov približne 35 minút.

7109aaca9b668b378fe0974fdf91d5e1_view_l

Najlepšie recepty na dnes