Namiesto klasický kuracích rezňov, vyskúšajte niečo nové – kuracie tyčinky obaľované v kefírovo-sezamovom cestíčku. Môžete ich servírovať ako hlavný chod, alebo ako slanú chuťovku s čerstvou zeleninou a obľúbenou omáčkou.
Potrebujeme:
1 šálka = 250 ml
500 g kuracích pŕs
1 šálku strúhanky (ideálne domácej, nie príliš jemne mletej)
½ šálky kefíru (alebo riedkeho bieleho jogurtu)
3 lyžice sezamu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky mletej sladkej papriky
2 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie rezne nakrájame ostrým nožom na pásiky. V jednej miske zmiešame strúhanku so sezamom, soľou, korením a paprikou.
V druhej miske zmiešame cesnak s kefírom.
Kuracie kúsky najskôr obaľujeme v kefíre a potom v strúhankovo-sezamovej zmesi.
Vyprážame na rozpálenej panvici dozlatista. Podávame s čerstvým šalátom a obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)