Vynikajúci na pečené zemiaky, ktoré u nás doma všetci milujeme.
Tieto cesnakové marinované zemiaky sú nielen veľmi jednoduché na prípravu, ale hodia naozaj na každú príležitosť – inšpirujte sa receptom z youtube.
My sme si tento recept upravili podľa našej chuti a výsledkom je najväčšia delikatesa zo zemiakov.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Marináda
100 ml olivový olej
50 ml voda
2 KL plnotučná horčica
8 strúčikov cesnak
1 KL
soľ
5 KL mletá červená sladká paprika
2 KL kari korenie
1 KL kurkuma
2 KL provensálske korenie
Postup:
Zemiaky poriadne umyjeme (nešúpeme) a rozrežeme na kolieska.
Hodíme do vriacej osolenej vody na 3 minúty.
Medzitým si spravíme marinádu so všetkých surovín, ktoré sú uvedené vyššie.
Premiešame a obalíme v nej uvarené zemiaky.
Necháme 2-3- minútky odležať.
Potom zemiaky preložíme na plech.
Pečieme 30-40 minút pri 200 stupňoch.
K týmto zemiakom už naozaj netreba nič pridávať, sú fantastické aj samé o sebe.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: