Vynikajúci recept, ktorý pripravíte celkom bez pečenia a dokonca aj bez šľahania vajec nad parou. Určite si uložte tento postup!
Potrebujeme:
Krém:
3 žĺtky
1 vajce
200 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
70 ml vody
200 g horkej čokolády
350 g masla (izbovej teploty)
50 g kakaa
18 veľkých okrúhlych piškót (použila som Tastino z Lidlu)
Náplň:
500 ml vaječného likéru
Poleva:
250 g horkej čokolády
50 g kokosového oleja
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém – v miske vyšľaháme žĺtky s celým vajíčkom do peny.
Medzitým v menšom hrnci uvaríme z cukru a vody hustý sirup.
Nasekanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Horúci sirup tenkým prúdom po stenách misky prilejeme k šľahajúcim sa žĺtkom a šľaháme do vychladnutia.
Horúci sirup vajíčka pasterizuje a nemusíme ich teda šľahať nad parou.
Následne do hmoty zašľaháme maslo nakrájané na kocky.
Keď je krém spojený, nadstavec na šľahači vymeníme za lopatku, aby sa v ňom netvorili bublinky. Pokračujeme v miešaní a postupne pridávame roztopenú čokoládu izbovej teploty a preosiate kakao.
Asi 1/3 krému naplníme cukrárske vrecko so špičkou na špice a zvyšným krémom vrecko so zúbkovanou špičkou.
Poleva:
Nasekanú čokoládu roztopíme s kokosovým olejom. Vrch piškóty do nej namočíme a necháme stuhnúť. Je to skvelý zlepšovák, pretože vďaka čokoláde sa likér do piškóty nevsiakne a zo špicov nevytečie.
Krém v cukrárskom vrecku so špičkou na špice navrstvíme na piškóty do výšky. Necháme stuhnúť aspoň 10 minút v mrazničke a potom naplníme likérom.
Krémom vo vrecku so zúbkovanou špičkou ozdobne uzavrieme.
Likérové špice necháme aspoň 1 hodinu stuhnúť v mrazničke. Zvyšnú roztopenú čokoládu prelejeme do úzkej vysokej nádoby, do ktorej ich stuhnuté namáčame.
Skladujeme v chladničke.