Geniálne pečené rebierka v marináde: Po tomto jedle si oblížete všetkých 10 prstov!

Tieto rebierka podľa receptu z napadovy.blog sú hotovou delikatesou! Fantastická marináda je presne to, čo robí toto mäsko takým chutným.

Potrebujeme:

3 ks bravčových kotliet (asi 400 g bez kostí) 3 ks bravčových rebier (asi 800 g) soľ a čierne korenie podľa chuti Na omáčku: 1 ČL kečupu 1/2 ČL čili omáčky 30 g cukru 2 PL medu 1 ČL červenej papriky 1 ČL sušeného cesnaku 1/2 ČL čierneho korenia

Postup:

1. Mäso si umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dochutíme soľou a korením. 2. V miske si vymiešame všetky suroviny na omáčku, kým nevznikne hladká homogénna zmes. 3. Mäso poukladáme do jenského skla alebo do pekáča (podľa veľkosti). 4. Zalejeme ho pripravenou marinádou a dôkladne natrieme. Zakryjeme alobalom. 5. Dáme piecť do predhriatej rúry na 250 °C a pečieme asi 30 minút. Potom znížime teplotu na 200 °C a pečieme asi 60 minút. 6. Na posledných 15 – 20 minút odstránime alobal a dopečieme. 7. Podávame so zemiakovou kašou alebo s inou obľúbenou prílohou. Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes