Tiež vás otravuje zdĺhavá príprava trojobalu a neporiadok, ktorý po nej ostane všade naokolo? Obaľovanie karfiolu je kapitolou samou o sebe – aby sme perfektne obalili nepravidelný povrch každej ružičky, je potrebná poriadna dávka trpezlivosti. Máme pre vás skvelí trik, ako si obaľovanie nielen výrazne uľahčiť a skrátiť, ale aj šetriť surovinami na obaľovanie a predovšetkým, predísť neporiadku po príprave tohto obľúbeného jedla.
Vyskúšajte takzvanú trasenú metódu obaľovania
Potrebujeme:
1 uzatvárateľnú plastovú dózu
2 plastové vrecká – uzatvárateľné alebo aj obyčajné
1 hlávku karfiolu
Ingrediencie na obaľovanie: 3-4 vajcia, strúhanku a hladkú múku
Olej na vyprážanie
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Necháme variť 5 minút, potom scedíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme ingrediencie na obaľovanie. Vajcia rozšľaháme v dóze, múku a strúhanku nasypeme do samostatných vreciek.
Kúsky karfiolu (naraz vezmeme 4-6 kúskov podľa veľkosti), vložíme najskôr do vrecka s múkou, uzavrieme alebo pevne zatočíme a obsahom vrecka dobre potrasieme tak, aby sa múka dostala na každý kúsok).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potom preložíme do dózy s vajíčkami, zatvoríme a opäť potrasieme.
Nakoniec preložíme do strúhanky a postupujeme rovnako ako v prípade múky.
Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a vyprážame všetky kúsky dozlatista.
Zvyšky z múky a strúhanky môžeme preosiať a uchovať na ďalšie použitie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)