Vynikajúci recept na nepečený jablkový krémeš z youtube s fantastickou chuťou a rýchlou prípravou.
Ideálny jablkový dezert.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok
Jablková plnka:
600 g (očistené nahrubo postrúhané) jablká
1 bal. puding vanilkový
2 dl voda
zo 1/4 citróna šťava citrónová
Pudingová plnka:
450-500 ml mlieko
1 bal. puding vanilkový
1 PL cukor krupicový
1 PL múka hladká
2 ks vajce
štipka soľ
250 g tvaroh jemný
Poleva:
100 g čokoláda horká
100 g (33 % a viac) smotana na šľahanie
Postup:
Najskôr si pripravíme jablkovú plnku:
Očistené a nahrubo postrúhané jablká som pokvapkala citrónovou šťavou, aby si zachovali farbu.
Jablká dáme do širšieho hrnca, pridáme asi 1/2 dl vody.
Na slabšom plameni dusíme.
Po cca 8-10 minútach pridáme puding rozmiešaný vo vode.
Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Nasleduje pudingová plnka:
Ako ďalší krok som si pripravila puding.
Dala som zohriať 2/3 mlieka s cukrom.
V zvyšnej tretine mlieka rozmiešame puding, múku, žĺtky.
Túto zmes pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme sčasti vychladnúť.
Pokiaľ puding chladne, vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh.
Do teplého pudingu vmiešame tvaroh.
Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
Na menší pekáč alebo do vhodnej nádoby s bokmi (cca 25 x 30 cm) rozložíme polovicu sušienok.
Rozotrieme jablkovú zmes a uhladíme.
Na jablkovú vrstvu rozotrieme pudingovú plnku.
Uhladíme a rozložíme druhú polovicu sušienok.
Nakoniec polejeme čokoládovou ganache:
Zohrejem smotanu po bod varu a horúcou zalejem polámanú čokoládu.
Nechám minútku postáť a rozmiešam na hladkú polevu), prípadne klasickou čoko polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)