Pečené zemiaky v omáčke Carbonara: Na túto prílohu nebudete vedieť zabudnúť – miliónová chuť!

Vynikajúca pochúťka, ktorú môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. Ide o asi najlepšie jedlo zo zemiakov, aké som kedy ochutnala. Rýchla príprava a skvelá chuť sú zaručené!

Potrebujeme:

1 kg zemiaky

1 ks cibuľa

150 g slanina

300 ml sladká smotana

80 g parmezán

1 ks vajcia

soľ korenie

nasekaný petržlen

maslo

Postup:

Zemiaky si umyjeme a dáme ich variť do polomäkka. Uvarené olúpeme a pokrájame na plátky.

Ak máme zemiaky malé, prekrojíme ich na polovice.

Smotanu si zmiešame s vajíčkom, syrom. Dochutíme soľou a korením.

Slaninu si nakrájame na malé kocky a cibuľu tiež.

Asi 2 lyžice slaniny si odložíme bokom, aby sme mohli posypať zemiaky pred koncom.

Na panvici si speníme maslo, pridáme cibuľu a slaninu a osmažíme.

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a ukladáme zemiaky.

Zemiaky zalejeme pripravenou smotanovou zálievkou, pridáme opraženú slaninu s cibuľou a dáme zapiecť na 200 stupňov prvých 15 minút.

Potom teplotu znížime a pečieme, kým nesú zemiaky upečené.

Pred koncom posypeme vrch odloženú slaninou a trochou syra a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes