Famózny nepečený dezert z čerstvého tvarohu a šťavnatých jahôd. V letných horúčavách vás príjemne osvieži a čo je najlepšie – jeho príprava vám zaberie len niekoľko minút.
Potrebujeme:
500 g čerstvých jahôd
100 g maslových sušienok
2 polievkové lyžice (cca 28 gramov) rozpusteného masla
360 g tvarohu
1/2 šálky (125 ml) kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g cukru
1 šálka (250 ml) smotany na šľahanie
Listy čerstvej mäty na ozdobu
Postup:
Sušienky polámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme (prípadne môžeme použiť plastové vrecko a sušienky rozdrviť dreveným valčekom). Sušienkovú drť zmiešame s lyžicou cukru a 2 lyžicami rozpusteného masla.
Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom a kyslou smotanou. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a keď je správne tuhá, opatrne ju vmiešame do tvarohovej zmesi.
Pripravíme si čisté dezertné poháre. Vrstvíme sušienkovú zmes, krém a jahody. Dezert vložíme do na chvíľu do chladničky.
Pred podávaním ozdobíme lístkami čerstvej mäty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk