Už som skúšala viacero receptov na pečený karfiol a s týmto som skutočne veľmi spokojná. Karfiol zapečený so syrom, smotanou a ďalšími chutnými prísady je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo chutnú večeru.
Potrebujeme:
1 stredne veľkú hlávku karfiolu
4 lyžice majonézy
3 lyžice kyslej smtoany
1 lyžičku plnotučnej horčice
1 lyžicu olivového oleja + olej na vymazanie formy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku tymiánu
Čierne mleté korenie a soľ podľa chuti
2-3 lyžice strúhanky
50 g parmezánu
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie ružice a uvaríme vo vriacej vode (tak, aby karfiol ostal pevný a nerozvaril sa).
Medzitým si v miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a kroenie.
Karfiol vyberieme z vody a zapekaciu misu vymažeme olejom.
Potom do misy uložíme ružice karfiolu a navrstvíme na ne pripravenú omáčku. Potom posypeme strúhankou, parmezánom, tymianom a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
Pečieme pri teplote 180-190 stupňov, kým nie je povrch karfiolu zlatistý.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty