Domácemu chlebíku sa nič nevyrovná, len keby jeho príprava nebola taká zložitá a zdĺhavá. Ako sa však hovorí, na každý problém existuje jednoduché riešenie. Vyskúšajte najjednoduchší recept na prípravu vynikajúceho domáce chlebíka bez čakania a miesenia.
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
500 ml vody
40 g čerstvého droždia
1 lyžicu soli (nie kopcovitú)
½ lyžice cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na vrch: kmín, semienka…
Postup:
V malom množstve vody rozpustíme cukor a rozmelíme kvasnice. Keď vyjde kvások pridáme zvyšnú vodu a po troche pridávame múku, ktorú pomocou lyžice alebo varešky vmiešame do tejto hmoty, tak, aby sa všetky suroviny prepojili.
Potom prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať (za ten čas sa nám zahreje rúra). Potom z cesta rukami vyformujeme bochník, ktorý preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 220 stupňov pečieme 30 minút!
zdroj: donosimo
text: redakcia