Recept na tieto vynikajúce sladké rolky máme z youtube a sú také dobré, že si ich určite obľúbite aj vy! Majú striedku ako vatička a chrumkavú kôrku. Navyše, príchuť si môžete obmieňať podľa nálady a je len na vás, či si spravíte rolky len s cukrom, škoricou, orechmi, makom, tvarohom alebo džemom.
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
150 ml mlieka
3 PL kyslej smotany
1 PL sušeného droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 PL cukru
50 g masla
1 ČL vanilkovej esencie
štipku soli
Na plnku
maslo
cukor
voliteľné: mak, škorica, džem, orechy, tvaroh
Postup:
1. Mlieko zmiešame so smotanou, potom zmes zahrejeme na miernom ohni, pridáme cukor, droždie, rozpustené maslo. Misku odložíme na 10 minút na teplé miesto.
2. Pridáme vanilkový cukor, štipku soli a preosiatu múku.
3. Vymiesime mäkké a mierne lepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 2 hodiny kysnúť.
4. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, posypeme ho múkou a rozdelíme na 2 kusy.
5. Vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a narežeme na štvorce s rozmerom 8 x 8 cm.
6. Každý štvorec vymastíme rozpusteným maslom a posypeme cukrom.
7. Zrolujeme, okraje zlepíme, obalíme v cukre a ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie (v prípade, že pripravujeme rolky s plnkou, nanesieme ju rovnomerne na štvorce ešte pred zrolovaním).
8. Rolky pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
Určite ich vyskúšajte. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok stojí za to.
Prajeme dobrú chuť!