Vynikajúce zemiaky plnené mletým mäsom podľa receptu na youtube oživia váš jedálniček.
Chutné a sýte jedlo, ktoré si pripravíte kedykoľvek z bežne dostupných surovín.
Potrebujeme:
Na 6 porcií
3 stredne veľké zemiaky
200 g mletého mäsa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 plátky slaniny
200 g strúhaného syra
3 – 4 PL paradajkovej omáčky
20 g múky
200 ml mlieka
soľ
čierne korenie podľa chuti
Postup:
Ako prvé si dáme variť zemiaky.
Potom pridáme na panvicu trochu oleja, rozhorúčime a vložíme mleté mäso.
Osolíme a okoreníme.
Slaninku si nakrájame na malé kúsky, pridáme k mletému mäsu a spolu podusíme.
Keď sú zemiaky uvarené, prekrojíme ich na približne rovnaké polovice.
Teraz zemiaky vydlabeme.
K opečenému mäsku so slaninkou pridáme múku.
Dobre premiešame.
Podlejeme mliekom.
Zmes za stáleho miešania varíme, až kým nám nevznikne hustejšia omáčka.
Zemiaky, ktoré sme si vydlabali, si roztlačíme vidličkou.
Pridáme mäso a pár lyžíc paradajkovej omáčky.
Dôkladne premiešame.
Zmes si jemne osolíme, pridáme trochu mlieka, strúhaný syr.
Premiešame a touto plnkou naplníme polovice zemiakov.
Tie ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.
Posypeme strúhaným syrom, prípadne bylinkami.
Teraz sú zemiaky pripravené na zapečenie.
Vložíme ich na chvíľu do predhriatej rúry na maximálnu teplotu.
Keď sa syr roztopí a sfarbí do zlatista, zapekaciu misu vyberieme.
Prajeme dobrú chuť!
Video recept: