Bežné suroviny, ale výnimočná chuť! Toto jedlo z youtube je naozaj fantastické a navyše celý obed pripravíte v jednej mise.
Potrebujeme:
Na krídelká:
700 g kuracích krídel
1-2 ČL zmiešaného korenia (mix červenej papriky, sušeného cesnaku, rasce, čierneho korenia, prípadne podľa chuti)
soľ podľa chuti
2 – 3 PL oleja
Na ryžu:
350 g ryže
700 ml vody
1/2 ČL soli
1 mrkvu
4-5 strúčikov cesnaku
2 bobkové listy
Postup:
1. Ako prvé si krídelká umyte a rozrežte na 2 časti. Pridajte soľ, olej, koreniny a dobre premiešajte. Misku prikryte potravinárskou fóliou a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
2. Mrkvu si očistite a nastrúhajte. Cibuľu si nakrájajte na kocky a osmažte na oleji. Pridajte mrkvu a 1 minútu opražte.
3. Ryžu si prepláchnite, pridajte na cibuľku, premiešajte s mrkvou, osoľte, okoreňte a ešte raz premiešajte. Potom odstavte.
4. Jenskú misu si vymastite olejom, preložte do nej ryžu a rovnomerne navrstvite. Pridajte vodu v pomere 1:2, navrch poukladajte krídelká, pridajte celé strúčiky cesnaku a 2 bobkové listy.
5. Misu prikryte pokrievkou alebo alobalom a vložte na 1 hodinu do predhriatej rúry na 200 °C. Potom alobal odstráňte a ryžu povarte ešte ďalších 30 minút.
TIP: Ak chcete, aby bola ryža sypká, skráťte dobu prípravy: 40 minút pod alobalom a 20 minút bez alobalu. K jedlu sa výborne hodí aj zeleninový šalát.
Prajeme dobrú chuť!