Smažíte karfiol v trojobale? Prínášame vám rýchlejší a jednoduchší spôsob prípravy obľúbeného pokrmu, ktorý si určite zamilujete.
Potrebujeme:
1 ks karfiol
Lyžičku citrónovej šťavy
100 ml piva
100 g nastrúhaného syra
1 strúčik cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku horčice
1 lyžicu masla
2 vajcia
100 g polohrubej múky
Soľ
Korenie podľa chuti
Postup:
Karfiol dáme variť do vriacej osolenej vody. Vyberieme, necháme odkvapkať a rozdelíme na menšie ružičky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou.
Z vajec, múky, piva, masla, syra a prelisovaného cesnaku vymiešame hladké cesto (ak sa nám cesto zdá príliš riedke, pridáme múku). Cesto dochutíme horčicou, soľou a korením.
Jednotlivé ružičky obaľujeme v cestíčku a vyprážame na horúcom oleji. Podávame s varenými zemiakmi, čerstvou zeleninou a obľúbeným dresingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk