Bez zavárania: Nakladané uhorky v sladkokyslom náleve!

Nedeľný obed si bez domácich zaváraných uhoriek neviem vôbec predstaviť. Jediné, čo ma na tejto domácej dobrote neláka, je zdĺhavá príprava a najmä zaváranie. Našťastie, objavila som recept na skvelé, chrumkavé nakladané uhorky, ktoré pripravíte jednoducho aj bez zavárania.
[mashshare]

Nedeľný obed si bez domácich zaváraných uhoriek neviem vôbec predstaviť. Jediné, čo ma na tejto domácej dobrote neláka, je zdĺhavá príprava a najmä zaváranie. Našťastie, objavila som recept na skvelé, chrumkavé nakladané uhorky, ktoré pripravíte jednoducho aj bez zavárania. Vyskúšajte ich aj vy!

Potrebujeme (na jeden pohár s obejmom 5 l):

Uhorky

Zväzok kôpru

100 g chrenu

1,5 lyžice hočičného semienka

1 lyžičku celého čierneho korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 ks bobkového listu

7 ks nového celého korenia

1 cibuľu

Voliteľné: mrkva, feferónky, strúčiky cesnaku

Nálev:

2 l vody

150 g kryštálového cukru

500 ml octu

60 g soli

Postup:

Cibuľu a chren (aj mrkvu) očistíme a nakrájame na plátky. Na dno pohára na zaváranie uložíme plátky cibule, chrenu, korenie, bobkový list a horčičné semienko. Potom začneme ukladať uhorky, medzi ktoré ukladáme vetvičky kôpru, feferón a cesnak.

Uhorky v poháre zaistíme pomocou dvoch drevených špajdlí, ktoré umiestnime na vrch pohára do kríža (vytvoríme drevenú „závoru“ na vrchu pohára, aby sa uhorky stáli na mieste).

Všetky prísady na nálevom zmiešame a privedieme do varu – krátko povaríme a potom nálevom zalejme uhorky.

Pohár prikryjeme celofánom a upevníme – napríklad gumičkou alebo povrazom.

Odložíme na tmavé miesto a už o 2 dni si môžeme pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes