Žobrácke, alebo pôstne placky. Pýtate sa, prečo taký názov? Hlavnú prísady tejto chrumkavej pochúťky tvoria listy z novej kapusty, ktoré sa obalia a vyprážajú na malom množstve oleja. Výsledkom je skvelé jedlo, ktoré pripravíte za pár minút.
Potrebujeme:
10 väčších listov novej kapusty
2-3 vajcia
Štipku soli
Hladkú múku
Strúhanku
Olej na vyprážanie
Postup:
Najskôr si pripravíme kapustové listy. Vyberieme listy, ktoré nie sú celkom na povrchu kapusty, väčšie a nepoškodené listy. Z listov odstránime pevnejšiu stopku.
Do väčšieho hrnca alebo panvice nalejeme vodu a necháme zovrieť. Potom listy vložíme do vody a niekoľko minút necháme variť, aby zmäkli – príprava je rovnaká ako v prípade kapustových holúbkov (závitkov). Potom listy vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a necháme uschnúť.
Potom listy po jednom obaľujeme v klasickom trojobale. Najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach s trochou soli a nakoniec v strúhanke.
Na nepriľnavej panvici zahrejeme trochu oleja a vyprážame listy z oboch strán dozlatista.
Podávame s obľúbeným dressingom, kyslou smotanou, alebo obľúbenou prílohou.
Tip: do strúhanky môžete pridať sezamové semienka, alebo orientálne korenie, vďaka ktorému získate ďalšie skvelé príchute.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika