Sedliacke jedlo, ktoré nestojí veľa peňazí, ale chutí tak dobre, že ho budete pripravovať aspoň raz týždenne. Vynikajúci recept sme pre vás našli z youtube.
Potrebujeme:
400 g zemiakov
200 g šampiňónov
5 vajec
1 cibuľu
200 g kyslej smotany
100 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
10 g soli
5 g čierneho korenia
5 g bazalky
olej
plech s rozmerom 15 – 25 cm
Postup:
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a pridáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja.
Pár minút zľahka opečieme a očistíme si šampiňóny a cibuľu. Nakrájame si ich na menšie kúsky a pridáme k zemiakom.
Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, na plátky nakrájaný cesnak a všetko spolu premiešame.
Preložíme do zapekacej misy.
Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a vylejeme rovnomerne na zemiaky.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Foto: youtube/Savoureux.tv
Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
Hotovo.
Môžeme podávať posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
BONUS
Ako bonus máme pre vás ešte jedlo rýchle a chutné jedlo zo zemiakov.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
2 l vody
soľ, čierne korenie podľa chuti
2 PL kukuričného škrobu
400 g šampiňónov
olej
1 mrkvu
1 cibuľu
Postup:
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme vo vode do mäkka a roztlačíme ako zemiakovú kašu. Osolíme a primiešame kukuričný škrob.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme roztlačené zemiaky. Na panvicu si dáme olej, rozohrejeme a restujeme na nej na kúsky nakrájané šampiňóny. Potom si nastrúhame mrkvu, nakrájame cibuľu a pridáme k šampiňónom.
Premiešame a spolu restujeme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a premiešame.
Foto: youtube/Savoureux.tv
Túto plnku navrstvíme rovnomerne na zemiakovú masu tak, že necháme voľné asi 2 cm od kraja.
Potom opatrne zrolujeme a dáme piecť do rúry na 190 °C po dobu 30 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Prajeme dobrú chuť!