Veľmi chutné a ľahké jedlo, ktoré vás skvele zasýti a nemusíte sa pritom obávať kalórií navyše. Vďaka smotane a zelenine ostane kuracie mäsko krásne šťavnaté a lahodné. Vyskúšajte túto skvelú dobrotu.
Potrebujeme:
1 lyžicu rastlinného oleja
1 ks baklažánu
300 g kuracích pŕs
1-2 ks čerstvých paradajok
2-3 lyžice kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g strúhaného tvrdého syra
Soľ a mleté čierne korenie
Postup:
Baklažán umyjeme, odstránime stopku a nakrájame na čo najtenšie plátky. Posypeme soľou a necháme 15-20 minút odpočívať, potom zlejeme prebytočnú tekutinu.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a na dno uložíme plátky baklažánu.
Kuracie mäso umyjeme a pod plastovým vreckom rozklepeme na tenkú vrstvu. Mäso posypeme soľou a korením.
Na baklažán potom uložíme kuracie mäso, ktoré potrieme pretlačeným cesnakom na vrch uložíme plátky paradajok. Podľa chuti posypeme soľou a korením a potrieme kyslou smotanou. Nakoniec posypeme vrstvou syra a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk