Ak aj vy patríte k milovníkom tejto dobroty, prinášame vám skvelý tip, ako si dopriať chuť pravých domácich hranoliek bez jedinej kvapky oleja. Hoci je postup ich prípravy netradičný, výsledok si určite zamilujete.
Potrebujeme:
Nové zemiaky 5-7 kusov
2 ks vaječných bielkov
Sladkú papriku
Čierne mleté korenie (príp. iné korenie podľa chuti)
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky hrubé cca 1 centimeter.
Bielky ušľaháme do penista, pridáme soľ a korenie.
Hranolky vložíme do väčšej misky a nalejeme na ne bielkovú zmes tak, aby bola pokrytý zmesou povrch každého zemiaku. Premiesime rukou.
Rúru nastavíme na 200-220 stupňov a zemiaky rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre 7 až 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme, kým hranolky nebudú zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! -)
zdroj: vk