Čistenie rúry je veľmi nepopulárna povinnosť, ktorá je však z času na čas nutná. Pripálené zvyšky jedla, a mastný povlak sa však nedajú odstrániť len tak jednoducho. Drhnutie a poriadny arzenál čistiacich prostriedkov je takmer nevyhnutnosťou. Alebo existuje aj iná možnosť?
Trik šikovných gazdiniek: Rýchlo, lacno a bez práce!
Aj veľmi znečistenú rúru môžete vyčistiť jednoducho, bez práce a bez použitia akéhokoľvek chemického čistidla z obchodu. Celá veda spočíva vo využití surovín, ktoré máte práve teraz vo svojej kuchyni.
Potrebujeme:
250 ml bieleho octu
1 liter vody
Pekáč
1 balenie kypriaceho prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Do pekáča s vyššími okrajmi nalejeme vodu a ocot. Vložíme do rúry a nastavíme ju na 150 stupňov. Keď sa voda s ocotom rozvarí, necháme tekutinu v rúre pôsobiť ešte 30 minút a potom rúru vypneme.
Pekáč z rúry vyberieme a pridáme balík kypriaceho prášku. Keď rúra vychladne, zmesou octu, vody a prášku jednoducho vytrieme vnútro rúry – keďže nečistoty a mastnota vplyvom tepla a octovej zmesi povolia, pôjde to skutočne jednoducho. Potom postačí vnútro vytrieť handričkou namočenou v čistej vode a máme hotovo.