Vyprážané hranolky nemajú šancu: Potrebujete 1 zemiak, 1 vajce a múku – táto príloha bude mať najväčší úspech!

Máme pre vás vynikajúci tip na extra chutnú prílohu zo zemiakov. Jemné zemiakové šúľky so zelenou cibuľkou si zamilujete. Obyčajné hranolky nemajú šancu.

Máme pre vás vynikajúci tip na extra chutnú prílohu zo zemiakov. Jemné zemiakové šúľky so zelenou cibuľkou si zamilujete. Obyčajné hranolky nemajú šancu.

 

 

Potrebujeme:

1 väčší zemiaky

Soľ, korenie

3 g sušeného droždia

1 vajce

180 ml mlieka

300 g preosiatej múky

Jarnú cibuľku

Postup:

Zemiak si očistíme a nakrájame na kolieska.

Foto: youtube

 

Dáme uvariť na paru po dobu 20 minút. Uvariť môžete aj klasicky vo vode, ale je treba dávať pozor, aby sa zemiaky celkom nerozvarili.

 

Foto: youtube

 

Zemiaky potom roztlačíme na kašu.

 

Foto: youtube

 

Pridáme korenie, soľ a droždie.

 

Foto: youtube

 

Do zmesi prilejeme aj mlieko.

 

Foto: youtube

 

A preosiatu hladkú múku, zamiešame tak, aby nám vznikla jednotná hmota.

 

Foto: youtube

 

Prikryjeme a necháme podkysnúť asi na 1 hodinu.

 

Foto: youtube

 

Takto vyzerá vykysnuté cestíčko.

 

Foto: youtube

 

Vmiešame nakrájanú jarnú cibuľku.

 

Foto: youtube

 

Cesto navrstvíme do igelitového vrecka, odstrihneme konček a dávkujeme do vriaceho oleja.

 

Foto: youtube

 

Cesto môžeme oddeľovať pomocou nožníc, alebo paličiek.

 

Foto: youtube

 

Vyprážame dozlatista, necháme odkvapkať a môžeme podávať.

 

Foto: youtube

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj, titulná foto: youtube

 

Najlepšie recepty na dnes