Konečne fantasticky vláčne cesto na štrúdľu, ktoré sa netrhá a chutí vynikajúco.
Z lístkového už štrúdle vôbec nepečiem, tento recept vyhráva na plnej čiare.
Najjednoduchšie cesto na štrúdľu
Jablková štrúdľa patrí k najobľúbenejším dezertom a jej príprava nemusí byť vôbec komplikovaná.
Predstavujeme vám recept na lahodnú jablkovú štrúdľu, na ktorej cesto vám postačia len tri základné ingrediencie!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zabudnite na zdĺhavé miesenie a vyvaľkávanie.
S týmto jednoduchým postupom si behom chvíľky vykúzlite chrumkavú štrúdľu plnú šťavnatých jabĺk a voňavého korenia, ktorá poteší celú rodinu.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g hladkej múky
125 g Hery
10 PL mlieka
Ďalej:
Strúhanka
Asi 800 g nastrúhaných jabĺk
Cukor
Škorica podľa chuti
Sekané orechy
Hrozienka
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Na dosku nasypeme múku, Heru nakrájame na kúsky a spájame s múkou za súčasného pridávania mlieka.
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozkrojíme na polovicu.
Vytvarujeme 2 bochníky, tie zvlhčíme vlažnou vodou, uložíme na tanier a priklopíme nahriatym hrncom.
Cesto necháme asi pol hodiny odpočívať a zatiaľ si očistíme, nastrúhame a prípadne ľahko vytlačíme jablká.
Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na tenký plát.
Slabo posypeme strúhankou, rozložíme jablká, na ne cukor, škoricu, hrozienka, orechy, stočíme a prenesieme na plech s papierom na pečenie.
Rovnako urobíme aj druhú štrúdľu.
Pred pečením a ešte raz počas pečenia potrieme studenou vodou.
Pečieme na 180 – 200 ° C asi 40 minút.
Ešte horúce štrúdle potrieme rozpusteným maslom s rumom a pocukrujeme.