Vynikajúci ako príloha, alebo ako rýchla pochúťka na olovrant. A čo je najlepšie, jeho príprava je taká jednoduchá, že ho zvládne skutočne každý.
Potrebujeme:
350 g kapusty
200 g kefíru alebo bieleho jogurtu
1 lyžičku prášku do pečiva
2 lyžice oleja
140 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čerstvé bylinky podľa chuti
½ lyžičky celej rasce
Sezam na posypanie
Postup:
Kapustu nakrájame nadrobno a osolíme. Kefír vymiešame s múkou, práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Cesto vložíme na 30 minút do chladničky.
Na panvici osmažíme kapustu na troche oleja. Pridáme rascu, čierne korenie a dusíme približne 5 minút.
Cesto rozdelíme na polovicu. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme olejom. Na dno navrstvíme jednu polovicu cesta. Na cesto navrstvíme náplň, prikryjeme druhou časťou cesta a posypeme sezamom. Popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk