Kysnuté palacinkové cesto má ešte jemnejšiu textúru ako to tradičné.
Je síce hustejšie a smaženie trvá dlhšie, ale výsledok stojí za to.

Tento a viac skvelých recetov sme našli na stránke napadovy.blog.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
5 dl mlieka
15 g droždia
2 vajcia
1 ČL cukru
štipku soli
olej
Voliteľné:

Džem
Tvaroh
Lekvár
Nutella
Kyslá smotana
Šľahačka
Česrtvé ovocie
Postup:

Rozmrvené droždie dajte do 1 dl mlieka a rozmiešajte.
Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky.

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý sneh.

Do žĺtkov vmiešajte droždie v mlieku.
Potom pridávajte zvyšok mlieka striedavo s múkou.

Nakoniec jemne primiešajte sneh z bielkov.
Nechajte stáť 15 minút.
Na panvici si zohrejte olej.
Cesto si rozdeľte na časti.

Tenké palacinky opekajte z oboch strán asi 2 minúty, kým nemajú peknú zlatohnedú farbu.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: napadovy.blog




















