Zelené výhonky z cesnaku sa zbierajú v máji a júni. My z nich pripravujeme skvelú domácu pastu, ktorú používame do omáčok, k mäsu alebo len tak, na hrianky. Jej využitie je univerzálne od prípravy grilovanej zeleniny až po doplnok k pečivu. Jej príprava je rýchla a skutočne jednoduchá!
Potrebujeme:
500 g cesnakových výhonkov
1,5 lyžice soli
1,5 lyžice rastlinného oleja
Postup:
Z výhonkov ošúpeme vrchnú tvrdú a suchú vrstvu, umyjeme ich a necháme uschnúť. Potom vložíme do mixéra spolu so soľou, olejom a rozmixujeme na jemnú pastu. Pastu preložíme do uzatvárateľných sterilizovaných nádob. Skladujeme v chladničke a používame do omáčok, k mäsu, do cestovín alebo iných receptov. Využitie tejto pasty je skutočne takmer univerzálne. Tiež ju môžete zmiešať s maslom a používať ako chutnú nátierku. Je to len na vás!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.