Pripravte si z paradajok vynikajúcu prílohu, ktorá sa skvele hodí ku grilovaným pochúťkam, do šalátov, k mäsu a skvele chutia aj samé o sebe. Navyše, ich príprava je veľmi jednoduchá a môžete si na nich pochutnávať už o 30 minút. Nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
3 zrelé paradajky
1 rozdrvený alebo nadrobno nasekaný strúčik cesnaku
1 lyžicu najemno nasekanej petržlenovej vňate – alebo iných byliniek
1/3 lyžičky soli
1/3 lyžičky cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžice celozrnnej horčice
2 lyžice olivového oleja
½ lyžice jablčného octu
Štipku čierneho mletého korenia
Postup:
Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. V uzatvárateľnej miske zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a kolieska paradajok zmiešame s touto zmesou. Potom nádobu, v ktorej sú paradajky spolu prikryjeme a vložíme na 30 minút do chladničky.