Vynikajúca paradajková omáčka s paprikou, cesnakom a štipkou chilli. Skvele sa hodí na cestoviny, k mäsu a dotiahne do dokonalosti aj vaše grilované pochúťky. Táto omáčka vám vydrží až do zimy a čo je najlepšie, pripravíte ju bez zavárania.
Potrebujeme:
4 kg paradajok
1,5 kg papriky
2 kúsky chilly
150-200 g cesnaku
200 ml octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice soli
Postup:
Paradajky, papriky aj chilli papričky umyjeme a osušíme. Cesnak očistíme. Paradajky nakrájame na polovice alebo štvrtinky a z papriky odstránime jadierka. Rovnako očistíme aj chilli papričky. Všetku zeleninu zomelieme v mlynčeku na mäso.
K zelenine pridáme ocot, soľ a dobre premiešame. Necháme 1 hodinu odstáť a potom opäť dobre premiešame.
Omáčku navrstvíme do sterilizovaných pohárov na zaváranie a pevne uzavrieme. Skladuje na chladnom mieste.