Karfiol je skvelá zelenina – jednoduchá na prípravu a plná vitamínov. Karfiol pripravujem na množstvo spôsobov – ako vynikajúcu polievku, v chrumkavom cestíčku alebo ako varenú prílohu namiesto zemiakov. Tento spôsob je však bezkonkurenčne najlepší – vyskúšajte chrumkavý karfiol pečený v rúre.
Potrebujeme:
1 menší karfiol
2/3 šálky strúhanky
1/3 šálky najemno nastrúhaného syra
½ lyžičky cesnakového prášku
1 lyžičku sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
Soľ a čierne korenie
Rastlinný olej
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do slanej vriacej vody. Varíme 4-5 minút, scedíme a prepláchneme studenou vodou.
V miske zmiešame strúhanku so syrom, cesnakovým práškom, soľou, čiernym korením a paprikou (môžete pridať ďalšie korenie podľa chuti). V druhej miske rozšľaháme vajcia vidličkou.
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom. Karfiol obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhankovo-syrovej zmesi. Karfiol preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15-20 minút, alebo kým karfiol nie je zlatistý.
Podávame s obľúbenou marinádou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk