Pýtate sa prečo práve tento názov? V tomto recepte totiž hlavú úlohu zohráva feta syr a citrónová šťava, ktoré sú v tejto krajine obľúbenými prísadami. Placky sú vláčne, lahodné a pritom jednoduché na prípravu. Ak obľubujete zemiakové placky a radi skúšate niečo nové, tento recept vás určite nesklame.
Potrebujeme:
750 g zemiakov
150 g syru feta
1/2 lyžice citrónovej šťavy
1 vajce
1 najemno nasekanú cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu nasekanej pažítky
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a keď sú mäkké scedíme a necháme chvíľku vychladnúť. Potom ich ošúpeme a najemno nastrúhame.
K nastrúhaným zemiakom pridáme ostatné ingrediencie (citrónovú šťavu, syr, cibuľu, vajce, pažítku) a zmes dochutíme soľou a korením. Zmes poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojil.
Zmes vložíme do chladničky cca na 1 hodinu, aby stuhla. Potom zo zmesy tvarujeme jednotlivé placky, ktoré na oleji vysmažíme dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: foodnetwork