Lahodná chuť, minimum kalórií a rýchla príprava. Taká je lahodná jogurtová torta plná vitamínov a zdravej energie. Jogurtová torta je nie len osviežujúcim a zdravým dezertom, ale tiež skvelou voľbou na sladké raňajky pre celú rodinu.
Potrebujeme:
1 ½ šálky sušených hrozienok (príp. sušených brusníc alebo datlí)
1 ½ šálky nesladených kešu orechov (príp. vlašských orechov)
1 grécky jogurt
Čerstvé ovocie podľa chuti
Tortovú formu s priemerom 22 centimetrov
Postup:
Formu vystelieme papierom na pečenie. Do kuchynského robota vložíme kešu orechy spolu s hrozienkami mixujeme(hrozienka je dobré pred rozmixovaním zaliať horúcou vodou a nechať na 15-20 zmäknúť), kým orechy nie sú celkom rozdrvené. Vzniknutá hmota by mala byť vlhká vďaka olejom, obsiahnutým v kešu orechoch.
Hmotu rovnomerne vtlačíme na dno a čiastočne aj na boky pripravenej formy a vložíme do chladničky.
Keď je cesto dostatočne stuhnuté, rovnomerne naň natrieme grécky jogurt. Môžeme použiť čistý biely jogurt alebo obľúbené príchute.
Pripraveným ovocím ozdobíme vrch torty a môžeme servírovať.
Tip pre vás: je dobré pripraviť si cesto deň vopred a nechať ho cez noc v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sallysbakingaddiction