Ďalší skvelý recept na prípravu chrumkavého domáceho pečivo. Syrovo-cesnakové bagetky sú jednoduchým a pritom chutným pečivom, ktoré si zamilujete. Okrem syru môžete pridávať aj iné obľúbené ingrediencie a vytvoriť tak viaceré obmeny tohto skvelého receptu.
Potrebujeme:
1 lyžica sušeného droždia
½ lyžičky cukru
¼ šálky teplej vody
3 šálky hladkej múky
1 šálku teplej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu cukru
½ lyžičky soli
1 ½ lyžice roztopeného masla
1 stúčik prelisovaného cesnaku
1/8 šálky nastrúhaného syru čedar
1/8 šálky nastúhaného parmezánu
Poznámka: môžeme použiť aj iné obľúbené syry
Postup:
V miske zmiešame droždie, ½ lyžičky cukru a ¼ šálky teplej vody. Počkáme približne 5-10 minút, kým nevystúpi kvások.
Vo väčšej miske zmiešame 2 šálky múky, teplú vodu, cukor, soľ a pridáme kvások. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame a postupne pridávame zvyšnú múku. Vypracujeme hladké cesto.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 12 približne rovnakých kúskov. Z nich vytvarujeme jednotlivé podlhovasté bagetky a necháme 15 minút podkysnúť.
Rúru nastavíme na 200 stupňov a pripravíme si plech, vystlaný papierom na pečenie.
V miske si zmiešame cesnak s rozpusteným maslom a potrieme každú bagetku. Nakoniec posypeme každý kúsok pripravenými syrmi.
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 18 minút, kým nie sú bagetky na povrchu zlatisté.
Necháme chvíľu vychladiť a môžeme podávať. Bagetky sú najchutnejšie ešte teplé.
Prajeme vám dobrú chuť!