Vynikajúci recept na domáci jahodový koláč, ktorý chutí úžasne a pripravíte ho bez pečenia.
Určite si uložte tento recept, počas jahodovej sezóny ho určite využijete.
Potrebujeme:
20 ks maslových sušienok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
600 g jahôd (prípadne iného ovocia, alebo ovocný mix)
300 ml vody
150 g krupice
7 lyžíc cukru kr.
600 ml mlieka
2 vanilkové pudingy
4 lyžice cukru kr.
200 g masla
150 g práškového cukru
200 g smotany na šľahanie
Voliteľné (na ozdobu):
Strúhaný kokos
Kúsky čokolády
Čokoládové zdobenie
Kakao na posypanie
Postup:
Nachystáme si formu s vyššími okrami 30×20 cm.
Vyložíme ju sušienkami.
Sušienky nemusíte máčať v mlieku.
Jahody nakrájame na kúsky.
Dáme rozvariť na plameň.
Pridámevodu, pridáme cukor, krupicu a uvaríme hustý puding.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme puding.
Maslo si našľaháme s práškovým cukrom do peny.
Do vychaldnutého pudingu vmiešame našľahané maslo s práškovým cukrom.
Na sušienky navrstvíme jahodovú hmotu, puding a keď je vychladnutý, pridáme vyšľahanú smotanu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)