Vynikajúci recept na domáci vianočný dezert, ktorý pripravíte len z 2 prísad. Základom je 1 plechovka Salka a orechy. Výsledkom sú tieto prudko návykové čoko guľôčky. Autorom receptu je pani Hela Š.
Potrebujeme:
1 Salko
1/4 kg mletých vlašských orechov
Postup:
Salko uvaríme dve hodiny vo vode (dá sa kúpiť už hotový karamel v plechovke), po vychladnutí zmiešame s mletými orechmi. Ak je cesto riedke, môžeme pridať viac orechov, alebo rozdrvené piškóty. Po zmiešaní tvarujeme malé guličky, ktoré namočíme v čokoládovej poleve. Dáme do papierových košíčkov. Ja nechávam hmotu po zamiešaní chvíľu stuhnúť v chlade, ale v originál recepte sa s guličkami pracuje hneď.
Pri tvarovaní guličiek je dobrým pomocníkom práškový cukor, cesto sa potom nelepí na ruky, ak ale necháte cesto odležať v chlade, tvarovanie ide krásne aj bez cukru.
Jednoduché a veľmi chutné, robíme vždy zo štyroch dávok.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)