Tento recept som začala robiť najmä preto, že moje deti zázvor v inej podobe nezjedia. Pri zápaloch hrdla, infekciách, alebo iných problémoch je zázvor nenahraditeľný a hoci v sladkej podobe, jeho účinky sú vynikajúce.Vyskúšajte túto liečivú sladkosť aj vy!
Všetky zdravotné výhody zázvoru sú zachované
Kandizovaný zázvor sa varí v jednoduchom sirupe a potom sa nechá vyschnúť. Zdravotné výhody zázvoru sú aj várou zachované. Avšak značne sa vám zvýši obsah cukru. Je však pravdou, že mnohí ľudia čerstvý zázvor nezjedia a kandizovaný je pre nich jedninou prijateľnou formou.
Potrebuje:
125 g čerstvého zázvoru
1 – 2 šálky vody
1 šálka kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky citrónovej šťavy
Cukor na obaľovanie
Postup:
Koreň zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2-3 mm.
Zázvor zalejeme vodou, preložíme na plameň a keď voda zovrie, varíme pod pokrievkou cca 20 minút (z tejto vody si môžeme časť odobrať a pripraviť z nej skvelý čaj). Pridáme cukor, podľa potreby ďalšiu vodu, šťavu z citróna a varíme ešte 15 – 20 minút, alebo kým sirup nezhustne a nie je lesklý. Zázvor po dovarení necháme cca 1 hodinu oležať v tomto sirupe.
Potom zázvor zo sirupu zlejme, necháme odkvapkať a obalíme v cukre. Necháme na tanieri voľne do druhého dňa, aby zázvor vyschol a potom skladujeme v uzatvárateľnom pohári.
zdroj: pinterest