Len múka, voda, droždie a máte domáce žemle ako lusk: Chutné, chrumkavé a striedka jemná ako dych!

Tento recept na žemle je skutočne jednoduchý a zvládne ho každý aj bez pekárskych schopností. Ak milujete vôňu a chuť čerstvého pečiva, upečte si ich hneď dnes!

Tento recept na žemle je skutočne jednoduchý a zvládne ho každý aj bez pekárskych schopností.

 

 

Ak milujete vôňu a chuť čerstvého pečiva, upečte si ich hneď dnes!

Potrebujeme:

1/2 kg hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 dl vody

kocku čerstvého droždia, alebo balíček sušeného

1 ČL soli

Voliteľné:

 

 

Semienka

Hrubozrnná soľ

Rasca

Postup:

Vo vlažnej vode rozmiešajte droždie a prisypte múku.

Pridáme soľ a vymieste jemné cesto.

Misu s cestom zakryte bavlnenou utierkou a nechajte na teplom mieste hodinu vykysnúť.

 

 

Nakysnuté cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí a vyformujte žemle.

 

 

Poukladajte ich na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ešte podkysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem.

Rúru si predhrejte na 200 stupňov. Do väčšieho plechu nalejte vodu a vložte doňho plech so žemľami.

Pečte cca 30 minút.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: nokorszaga.hu

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes