Tento recept na žemle je skutočne jednoduchý a zvládne ho každý aj bez pekárskych schopností.
Ak milujete vôňu a chuť čerstvého pečiva, upečte si ich hneď dnes!
Potrebujeme:
1/2 kg hladkej múky
3 dl vody
kocku čerstvého droždia, alebo balíček sušeného
1 ČL soli
Voliteľné:
Semienka
Hrubozrnná soľ
Rasca
Postup:
Vo vlažnej vode rozmiešajte droždie a prisypte múku.
Pridáme soľ a vymieste jemné cesto.
Misu s cestom zakryte bavlnenou utierkou a nechajte na teplom mieste hodinu vykysnúť.
Nakysnuté cesto rozdeľte na 8 rovnakých častí a vyformujte žemle.
Poukladajte ich na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte ešte podkysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem.
Rúru si predhrejte na 200 stupňov. Do väčšieho plechu nalejte vodu a vložte doňho plech so žemľami.
Pečte cca 30 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: nokorszaga.hu