Rýchle, jednoduché a chutné jedlo s našou obľúbenou slovenskou surovinou – bryndzou. Stačí, ak ju pridáte do cesta spolu s kyslou kyslou smotanou a obyčajným slaným lievancom dodáte výnimočnú chuť a jemnosť. Vyskúšajte ich aj vy! :-)
Potrebujeme:
800 g cukety
2 cibule
2 vajcia
1 lyžičku prášku do pečiva
1/2 šálky hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g bryndze
Nadrobno nasekanú pažítku
Soľ a korenie podľa chuti
3 lžice oleja
1 šálku kyslej smotany
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Cukety umyjeme, nastrúhame a posypemem soľou. Počkáme 15 minút, kým zelenina pustí šťavu, ktorú potom zlejeme. Pažítku nakrájame nadrobno a pridáme k cukete. Pridáme aj nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, rozšľahané vajíčka, múku s práškom do pečiva. Bryndzu zmiešame s 2-3 lyžicami kyslej smotany a vmiešame do cesta. Ak sa nám konzistencia zdá príliš riedka – pridáme múku, ak naopak príliš hustá, pridáme kyslú smotanu.
Na panvici rozpálime olej a lyžicou dávkujeme jednotlivé lievance. Vyprážame z oboch strán dozlatista a nakoniec vytlačíme prebytočný olej servítkou. Podávame so zvyšnou kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom