Vynikajúci recept na domáce lístkové cesto, ktoré vďaka jednoduchému video-návodu zvládne pripraviť každý.
Trvá to len chvíľku a máte zásobu cesta na celé týždne.
Čo neminiete môžete pokojne zamraziť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Múka hladká – 650 g
Maslo – 360 g (alebo margarín)
Studená voda – 220 ml
Soľ – 1 lyžička
Ocot 9% – 1 lyžička
Postup:
Nastrúhajte maslo na strúhadle – počas strúhanie je potrebné mať maslo neustále posypané múkou (viď. video).
Maslo dobre zmiešajte so všetkou preosiatou múkou.
V samostatnej nádobe premiešajte soľ a ocot.
Nalejte studenú vodu a miešajte do hladka.
pridajte do maslovo-múčnej zmesi a vymieste jednotné cesto.
Cesto rozdelíme na polovicu, každú zabalíme do vrecka a minimálne na 2 hodiny odložíme do chladničky.
Môžete použiť na pečenie dobrôt od výmyslu sveta.
https://youtu.be/q9iIyUOuq7E