Vyskúšajte karfiol pripraviť trochu inak – pečený s vynikajúcou omáčkou. Skvele sa hodí ako príloha k dobrému mäsku, alebo ho môžete podávať len tak, napríklad ako ľahkú večeru.
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu rozdelenú na ružice
6 lyžíc medu
4 strúčiky pretlačenéhoc cesnaku
1 lyžička sušenej cibule
6 lyžíc vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky kukuričného škrobu
1 a 1/2 lyžice sójovej omáčke
1/2 lyžičky pikantnej chilly omáčky alebo chilly korenia
Postup:
Rúru nastavím na 200 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie.
Karfiol rozdelený na ružičky umyjeme a preložíme na plech. Vložíme do rúry a pečieme, kým cesnak nezmäkne (počas pečenia môžeme pokvapkať vodou).
Kým sa cesnak pečie, pripravíme si omáčku. Med, pretlačený cesnak, sušenú cibuľu, sójovú omáčku a chilly zmiešame a preložíme na plameň. Privedieme do varu za stáleho miešania.
Postupne do tejto zmesi pridávame vodu zmiešanú so škrobom a chvíľu povaríme, tak, aby zmes dostatočne zhustla.
Po 20 minútach pečenia preložíme plech do vrchnej časti rúry, vďaka sa karfiol zapečie dozlatista.
Keď je karfiol upečený, zmiešame ho s omáčkou a môžeme podávať. Na tanieri ozdobíme zelenou cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kirbiecravings