Vynikajúci a rýchly obed s nádychom exotického Thajska. Recept môžete samozrejme pripraviť aj z iného mäsa – napríklad z hovädzieho či kuracieho.
Potrebujeme:
300 g bravčového karé
2 ks farebnej papriky
1 ks koreňa zázvoru (3-4 cm)
3 strúčiky cesnaku
2 ks červenej cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 ml oleja
125 ml mlieka
2 lyžice sójovej omáčky
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Kari korenie
Postup:
Mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky. Mäso necháme marinovať v sójovej omáčke a 10 ml oleja 20 minút.
Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu, cesnak a zázvor.
Na panvici zahrejmeme zvyšný olej a opražíme marinované mäso. Pridáme mlieko a varíme, kým sa takmer všetka kvapalina neodparí. Potom pridáme papriku, zázvor, cibuľku, cesnak a dusíme približne 5 minút. Osolíme a okoreníme.
Prikryjeme pokrievkou a varíme 20 minút alebo kým mäso nie je hotové.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom