Stačí 5 dní a máte nové ruže: Najrýchlejší spôsob ako si zabezpečiť sadenice ruží do celej záhrady úplne zadarmo!

Tento návod ocení každý milovník ruží. Podeľte sa o tento fantastický účinný spôsob, vďaka ktorému si pripravíte sadenice ruží do celej záhrady takmer zadarmo.

Tento návod ocení každý milovník ruží. Podeľte sa o tento fantastický účinný spôsob, vďaka ktorému si pripravíte sadenice ruží do celej záhrady takmer zadarmo. Stačia vám len odrezky stoniek a môžete sa pustiť do toho. Základom je namočiť odrezky ruží do vedra s vodou aspoň na 2 dni tak, že tŕne smerujú nadol.

Po dvoch dňoch odrezky vyberte a pozapichujte do nádoby s pieskom opäť tak, aby tŕne smerovali nadol. Zalejte výdatnou zálievkou a uložte na miesto, kde budú mať ruže dostatok svetla, ale nebude na ne dopadať priame slnečné žiarenie. Zasaďte si pre porovnanie pár sadeníc rovnakým spôsobom aj do hliny a uvidíte ten rozdiel.

Po 5 dňoch môžete sledovať nové púčiky a po týždni sú sadenice pripravené na konečnú výsadbu do záhrady. Na ružiach, ktoré sme zasadili do hliny sú púčiky oveľa menšie.

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.