Jeseň je plná farieb, chutí a vôní. Nie je nič krajšie, ako domov plný krásnych jesenných dekorácií zaliaty vôňou pečených jablkových pochúťok so škoricou, ktoré je cítiť aj u susedov. Ak sa vám zbiehajú slinky už len pri tejto predstave, potom určite neodoláte týmto chrumkavým, šialene chutným jablkovým rolkám.
Potrebujeme:
4 ks jabĺk
200 g cukru
1 ČL škorice
125 g masla
125 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
125 ml kefíru
75 g práškového cukru
10 g vanilkového cukru
1 PL kukuričného škrobu
1 ČL kurkumy
1 vajce
630 g múky
Postup:
1. Jablká si umyjeme, zbavíme jaderníkov a ošúpeme. Nastrúhame na hrubšom strúhadle a spolu s cukrom dusíme na panvici asi 25 minút, kým sa neodparí prebytočná šťava a nezmäknú. Pridáme škoricu a necháme vychladnúť.
2. Vo väčšej mise si vymiešame zmäknuté maslo, olej, kefír, práškový cukor, vanilkový cukor, kurkumu, škrob a vajce.
3. Do tejto hmoty postupne zapracujeme múku a vymiesime hladké cesto.
4. Oddelíme si kúsok cesta (asi 30 g), vygúľame a potom guľôčku vyvaľkáme do oválneho tvaru.
5. Na vrch tejto placky rozotrieme asi 1 lyžičku jablkovej náplne a zrolujeme. Postup opakujeme, kým sa neminie cesto.
6. Rolky poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme asi 30 minút pri 180 stupňoch.
7. Necháme trochu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame napríklad k čaju. Dobrú chuť!