Výborný dezert za studena. Ovocná misa plná mliečneho krému.
Potrebujeme:
Kyslá smotana – 500 g
Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g
1 téglik hustého bieleho jogurtu
Želatína – 1 sáčok
Voda – 150 ml
Ovocie podľa vašej chuti – (jahody, kivi, hrozno)
Voliteľné (želé cukríky)
Postup:
Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a jogurtom.
Želatínu necháme napučať v troche vody a potom zahrievaním na plameni rozpustíme.
Rozpustenú želatínu vmiešame do krému – ak chcete môžete ešte dosladiť – a vrstvíme do misy striedavo s ovocím a kúskami želé cukríkov.
Vrch dozdobíme ovocím.
Dáme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
titulná foto/reporofoto youtube