Vynikajúce jedlo starých materí, ktoré zasýti celú rodinu.
Plnená zemiaková placka s kapustovo-mäsovou zmesou.
Perfektný nápad na rýchly a vynikajúci obed.
Potrebujeme:
1 lyžica masti
200 g údeného bôčika či iného údeného mäsa, na kocky
1 cibuľa nasekaná najemno
500 g kyslej kapusty, zliatej a vyžmýkanej
2 lyžičky rasce + cukor podľa chuti (nemusí byť)
800 g zemiakov
2 vajcia
4 lyžice hladkej múky
3 strúčiky cesnaku
soľ, korenie, sušená majoránka
Voliteľné: strúhaný syr
Postup:
Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno.
Údené nakrájame na kocky.
V kastróliku rozohrejeme masť.
Opečieme na nej cibuľu a údené.
Pridáme kyslú kapustu, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a 10 minút podusíme.
Ochutnáme, poprípade dosladíme.
Rúru zohrejeme na 200 ° C.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame do misy, osušíme, pridáme vajce, múku, cesnak, majoránku, okoreníme, osolíme a premiešame.
Pekáčik o rozmeroch cca 20 × 30 cm vyložíme papierom na pečenie, prípadne len vymažeme masťou, a na dno rozprestrieme polovicu cesta.
Vložíme do rúry a asi štvrť hodiny pečieme.
Pekáčik vyberieme a rúru stlmíme na 175 ° C.
Na predpečené cesto potom nakladieme kapustovú plnku a všetko zakryte zvyšným cestom.
Pekáčik vrátime do rúry a pečieme ešte asi 35 minút dozlatista.
Upečenú misu nakrájame na väčšie kúsky a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)