Plnená zemiaková placka na plechu: Zabudnite na vyprážanú klasiku, toto je stokrát lepšie a naje sa celá rodina!

Vynikajúce jedlo starých materí, ktoré zasýti celú rodinu. Plnená zemiaková placka s kapustovo-mäsovou zmesou. Perfektný nápad na rýchly a vynikajúci obed.

Vynikajúce jedlo starých materí, ktoré zasýti celú rodinu.

 

 

Plnená zemiaková placka s kapustovo-mäsovou zmesou.

Perfektný nápad na rýchly a vynikajúci obed.

Potrebujeme:

1 lyžica masti

200 g údeného bôčika či iného údeného mäsa, na kocky

 

 

1 cibuľa nasekaná najemno

500 g kyslej kapusty, zliatej a vyžmýkanej

2 lyžičky rasce + cukor podľa chuti (nemusí byť)

800 g zemiakov

2 vajcia

 

 

4 lyžice hladkej múky

3 strúčiky cesnaku

soľ, korenie, sušená majoránka

Voliteľné: strúhaný syr

Postup:

Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno.

 

 

Údené nakrájame na kocky.

V kastróliku rozohrejeme masť.

Opečieme na nej cibuľu a údené.

 

 

Pridáme kyslú kapustu, posypeme rascou, podlejeme trochou vody a 10 minút podusíme.

Ochutnáme, poprípade dosladíme.

Rúru zohrejeme na 200 ° C.

 

 

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame do misy, osušíme, pridáme vajce, múku, cesnak, majoránku, okoreníme, osolíme a premiešame.

Pekáčik o rozmeroch cca 20 × 30 cm vyložíme papierom na pečenie, prípadne len vymažeme masťou, a na dno rozprestrieme polovicu cesta.

Vložíme do rúry a asi štvrť hodiny pečieme.

 

 

Pekáčik vyberieme a rúru stlmíme na 175 ° C.

Na predpečené cesto potom nakladieme kapustovú plnku a všetko zakryte zvyšným cestom.

Pekáčik vrátime do rúry a pečieme ešte asi 35 minút dozlatista.

 

 

Upečenú misu nakrájame na väčšie kúsky a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes