Skvelý dezert ako stvorený na víkendové maškrtenie. Vyskúšajte vynikajúcu čokoládovú pochúťku z jogurtového cesta, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho! :-)
Potrebujeme:
1 vajce
3/4 šálky kryštálového cukru
170 g bieleho alebo vanilkového jogurtu (ideálne gréckeho tipu)
1 lyžičku vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)
1/4 šálky oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 šálky uvarenej kávy – vychladnutej
1/2 šálky kakaa
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy
1/2 bal. Prášku do pečiva
Štipku soli
Poleva:
250 g čokolády
1 lyžičku vanilkového extraktu (prípadne môžeme použiť rum, alebo obľúbený likér)
3/4 šálky smotany na šľahanie 33%
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie. Začneme vajíčkom, cukrom, jogurtom, olejom a vanilkou. Postupne pridávame kávu, kakao a nakoniec aj múku so soľou, sódou a práškom do pečiva). Vymiešame hladké cesto. Cesto navrstvíme na plech (23×23) a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút (môžeme použiť test špáradlom).
Upečené cesto necháme vychladnúť vo forme – minimálne 30 minút predtým ako navrstvíme polevu.
V zahrejeme smotanu a tesne predtým ako zovrie pridáme čokoládu a miešame, kým sa celkom nerozpustí. Pridáme vanilkový extrakt, alebo rum či obľúbený likér. Polevu necháme približne 10 minút vychladnúť v miske a následne navrstvíme na vychladnuté cesto. Počkáme, kým poleva na povrchu stuhne a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: averiecooks